Вторник, Юни 18, 2024
   
Текст

Пресконференция - премиера на мултимедийния компактдиск "Как да живеем с мечки?"

Пресклуб БТА

18 ноември (четвъртък)

Компактдискът е cъздаден в рамките на Проект "Намаляване на заплахите за кафявата мечка и нейните местообитания", финансиран от Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство, Фонд за подкрепа на НПО - България, 2008 - 2010. Компактдискът представя по модерен и атрактивен начин популярна информация за кафявата мечка, съвети как да се избягват инциденти и за извличане на ползи от запазената популация чрез развитие на специализиран туризъм, илюстрирани със стотици фотографии, множество видеокадри, на фона на оригинална музика. /

Участници: Светлана Аладжем - автор на идейния проект и ръководител на продукцията, Виктор Маринов - автор на музиката и музикалното оформление, д-р Диана Златанова - научен консултант, и Фотина Мицева - създател на графичния дизайн

http://novini.dir.bg/news.php?id=7459492

Предстоящи събития в страната за 18 ноември 2010 г.

Агенция КРОСС - 17 Ноември 19:05

София /КРОСС/ От 10.00 часа в БТА ще бъде представен филмът “Как да живеем с мечки?“, който е създаден в рамките на Проект “Намаляване на заплахите за кафявата мечка и нейните местообитания“, финансиран от Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство, Фонд за подкрепа на НПО - България, 2008 - 2010.

http://www.focus-news.net/?id=n1462201

Предстоящи събития в страната за 18 ноември (Агенция „Фокус”)

18 ноември 2010 | 07:00 | Агенция "Фокус"

София.
От 10.00 часа в БТА ще бъде представен филмът „Как да живеем с мечки?”, който е създаден в рамките на Проект „Намаляване на заплахите за кафявата мечка и нейните местообитания”, финансиран от Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство, Фонд за подкрепа на НПО - България, 2008 - 2010.


http://journey.bg/news/?&ntype=1&year=2010&news=44521

Как да живеем с мечки

Дата: 17.11.2010

На 18 ноември, четвъртък, от 10.00 часа, в пресклуб БТА ще се състои пресконференция - премиера на мултимедийния компакт диск „Как да живеем с мечки?”, създаден в рамките на проект „Намаляване на заплахите за кафявата мечка и нейните местообитания”, финансиран от Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство, Фонд за подкрепа на НПО - България, 2008 – 2010.

Компактдискът представя по модерен и атрактивен начин популярна информация за кафявата мечка, съвети как да се избягват инциденти и за извличане на ползи от запазената популация чрез развитие на специализиран туризъм, илюстрирани със стотици фотографии, множество видеокадри, на фона на оригинална музика.

Участници:

  1. Светлана Аладжем – автор на идейния проект и ръководител на продукцията
  2. Виктор Маринов – автор на музиката и музикалното оформление
  3. д-р Диана Златанова - научен консултант
  4. Фотина Мицева – създател на графичния дизайн

http://www.bnr.bg/sites/radiobulgaria/Lifestyle/News/Pages/1811-6.aspx

18 ноември, 10:14 часа Радио България

Фондация "Информация и природозащита" започна информационна кампания за спасяване на кафявата мечка 

Фондация "Информация и природозащита" започна информационна кампания за спасяване на кафявата мечка. В основата на кампанията е мултимедийният диск "Как да живеем с мечки", разпространяван от неправителствената организация. Той съдържа полезна информация, включително и видеоматериали, за поведението на мечките и разкрива как хората да избягват сблъсъци с тези животни.

http://www.bnr.bg/sites/horizont/News/Curiosity/Pages/1118mech.aspx

Кампания разяснява как да живеем в хармония с мечките

18 ноември, 12:59 часа Хоризонт

Автор: БНР

Фондация "Информация и природозащита" започна информационна кампания за опазване на кафявата мечка в България. В основата на кампанията е мултимедийният диск "Как да живеем с мечки" с информация за поведението на мечките. Той разкрива как хората, живеещи в близост с местообитанието на тези животни, да избягват сблъсъци с тях и да развиват поминък от специализиран туризъм.

"Този проект цели да подпомогне хората с повишаване на информираност. Това е най, най-важния подход. Когато сме запознати, когато познаваме поведението, когато знаем какво можем да очакваме от него в различните сезони, как да се държим адекватно. Това много намалява вероятността, възможността за инциденти", заяви Светлана Аладжем в интервю за Хоризонт по повод кампанията.

Фото галерия

Видео галерия