Петък, Юни 14, 2024
   
Текст

Пресконференция на тема: "Възможно ли е безопасно съжителство с мечки в XXI век"

Econ.bg, 13 август 2010

На 13 август 2010 г., от 11.00 часа, в Пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Фондация „Информaция и природозащита" на тема: Възможно ли е безопасно съжителство с мечки в XXI век ?

Пресконференцията е по проект „Намаляване на заплахите за кафявата мечка и нейните местообитания", финансиран от финансов механизъм на Европейското икономическо пространство, Фонд за подкрепа на НПО - България /2008 - 2010 г./.

Какво не знаем за кафявата мечка? На какво се дължи конфликтът с човека? Кой се страхува повече - мечките или хората, и защо? Прекалено много мечки ли има в Родопите? Каква полза имаме от мечките? Ще бъдат представени и нови популярни материали за кафявата мечка, произведени в рамките на проекта, съобщиха от БТА.

Участници: Александър Дуцов, Диана Златанова и Костадин Вълчев от Сдружение за дивата природа „Балкани" и Светлана Аладжем - ръководител на Проекта от Фондация „Информaция и природозащита".

Източник: http://www.econ.bg/events/article186774/preskonferenciya_na_tema_vuzmojno_li_e_bezopasno_sujitelstvo_s_mechki_v_xxi_vek

Фото галерия

Видео галерия