Петък, Юни 14, 2024
   
Текст

Прес-кафе с министър Нона Караджова и екипа на МОСВ

18 май 2010г.

На 18 май 2010 г. (вторник) в кафене Toba&Co на гърба на двореца (ул. "Московска" 6) ще се състои прес-кафе с министър Нона Караджова и екип на МОСВ, съвместно с Фондация "Информация и природозащита" (ФИП) по повод предстоящия Международен ден на биологичното разнообразие 22 май.

Ще бъдат представени инициативите, свързани с Международната година на биоразнообразието, визията и целите за спиране на загубата на биоразнообразие, разработването на ново издание на Червената книга на България, националният мониторинг на биоразнообразието и в частност мониторинга на кафявата мечка.

Заедно с министър Караджова в срещата ще участват зам.-министър Евдокия Манева, директорът на Изпълнителната агенция по околна среда Ваня Григорова, Михаил Михайлов, директор "Национална служба за защита на природата".

Светлана Аладжем - ръководител на проект на ФИП за намаляване заплахите за кафявата мечка и нейните местообитания, ще представи дейностите по проекта и основната му цел - промяна на нагласата и привличане на обществена подкрепа за опазване на мечата популация у нас. В срещата ще участва и г-жа Дагфрид Йортхул, първи секретар в посолството на Кралство Норвегия у нас. Норвегия е една от страните, създали Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство и Фонд за подкрепа на НПО-България, 2008-2010, с чиято подкрепа се осъществява проектът.

Информацията за инициативите на територията на цялата страна, свързани с Международната година на биологичното разнообразие 2010, е на интернет-страницата на МОСВ на отделен банер, информира екоминистерството.

Източник: http://www.econ.bg/news/article182659/pres_kafe_s_ministur_nona_karadjova_i_ekipa_na_mosv

Econ.bg

Фото галерия

Видео галерия