Петък, Юни 14, 2024
   
Текст

Стартира кампанията за отбелязване на Международния ден на биологичното разнообразие - 22 май

ИАОС - 17.05.2010 г.

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по околна среда Ваня Григорова ще участва в организираното от Министерство на околната среда и водите прес-кафе, заедно с министара на околната среда и водите Нона Караджова, зам.-министъра на околната следа и водите Евдокия Манева и директора на "Национална служба за защита на природата" Михаил Михайлов.

 

На срещата изпълнителният директор ще представи Националната система за мониторинг на биологичното разнообразие и в частност мониторинга на кафявата мечка, текущите международни проекти в областта на биологичното разнообразие, в които ИАОС е бенефициент и Регистъра на защитените територии и защитените зони, който се администрира от Агенцията.

В срещата ще вземат участие г-жа Светлана Аладжем– представител на Фондация «Информация и природозащита» и г-жа Дагфрид Йортхул, първи секретар на посолството на Кралство Норвегия у нас. Норвегия е една от страните, създали Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство.

Инициативата е част от националната кампания за отбелязване на Международния ден на биологичното разнообразие- 22 май и международната година на биологичното разнообразие- 2010.

Фото галерия

Видео галерия